برای مشاهده یافته ها از کلید Enter و برای خروج از کلید Esc استفاده کنید.

بی نظمی

عادت بد بی نظمی

همه چیز درباره بی نظمی و عادات بد ! عادت‌ها رفتارهایی هستند که با گذشت زمان رشد می‌کنند. به کنش‌های خودکار یا ناخودآگاه تبدیل می‌شوند. عادت‌ها، اگرچه ریشه عمیقی دارند، اما با آگاهی و تفکر بیشتر می‌توانند به نحوه رفتار فرد و تغییر آن کمک کنند.

همه افراد عادات گوناگونی دارند که ممکن است بعضی از آنها مضر و اسیب زننده باشند . یکی از آن عادت بی نظمی است که میتواند باعث بی برنامگی و شلختگی درزندگی فردی و اجتماعی شود .

در این مقاله به درمان بی نظمی و راهکار های ترک آن میپردازیم .

?بی نظمی چیست؟

بی نظمی یک بیماری است  که عملکردهای طبیعی جسمی یا روانی را مختل می کند. که البته بی نظمی دارای شاخص های نیز می باشد برای مثال در تعریف عامیانه فرد به کسی فرد بی نظم میگویند که در کارهایش برنامه و وسواس لازم را ندارد.

¤بی‌نظمی چه تأثیراتی را به همراه دارد:

۱٫موجب نابسامانی می‌شود:

برای توضیح این تیتر به یک مثال میپردازیم . فرض کنید در یک اداره کارمندان هر ساعت که دوست دارند ، سرکار حاضر شوند  یا از کارشان دست بکشند ، چه اتفاقی می افتد ؟ ارباب رجوع ناراضی میشود ، کارها نا تمام میمانند ، و در نهایت موجب نابسامانی در انجام کار  میشود ، این تنها یکی از عوارض بی نظمی می باشد.

۲٫حقوق دیگران پایمال خواهد شد:

جامعه ، مجموعه ای از انسان ها می باشد ، یک کنش اجتماعی را رفتار های فردی میسازند ، حال اگر این رفتار هاصحیح باشد ، جامعه نیز در مسیر درستی حرکت میکند ، اگر رفتار های شخصی نا صحیح باشد ، جامعه نیز روز به روز به جای پیشرفت ،  پسرفت میکند .

بی‌نظمی در کارهای اداری و سازمانی به‌خصوص اشخاصی که دارای مسئولیت خاصی می‌باشند، بمی تواند گاه پیامد های جبران ناپذیری در جهت پایمال کردن حقوق دیگران در پی  داشته باشد. برای مثال:

کارمند بانکی را در نظر بگیرید. که در وقت اداری و کاری به انجام کارهای متفرقه و شخصی می‌پردازد و در انجام‌وظیفه شغلی خود کوتاهی کرده وبا کمبود وقت مواجه می‌شود. و حق مراجعه‌کننده‌ای را که کارش ممکن است به زمان ویژه وابسته باشد . از بین می‌برد و به شخص مراجعه‌کننده خسارت جبران‌ناپذیری وارد می‌آورد.

۳٫لکه‌دار شدن شخصیت اجتماعی افراد:

بی‌نظمی در امور و نداشتن انضباط در برخورد با دیگران می‌تواند به زمینه‌سازی برای لکه‌دار شدن شخصیت اجتماعی فرد منجر گردد.

۴٫نداشتن هویت:

بی نظمی می‌تواند تأثیر بسیار بدی  بر روی کار و شخصیت افراد بگذارد،  که میتوان به هویت نداشتن یا همان (بی‌هویتی) اشاره کرد .

وقتی شخصی در زندگی خود نظمی ندارد کم‌وبیش بی‌برنامگی و شلخته بودن بر زندگی او چیره می‌شود و نمی‌تواند هویت پاک و سالمی برای خود داشته باشد.

۵ شاید اگر تاکنون در بین کارهایتان بی‌نظمی داشته‌ اید نوع رفتار دیگران با خودتان را دیده باشید.

رفتار آن‌ها عموماً شخص را دل‌زده و سرخورده می‌کند و سبب می‌شود که شخص از کار خود نادم و پشیمان شود.

۶٫تلف شدن فرصت‌ها:

اموری که با بی‌نظمی هم سو باشند می‌تواند بسیاری از فرصت‌هایی که در زندگی می‌توانید به دست آورید را از شما سلب کند.

?انواع بی نظمی

انواع بی ‌نظمی یک مفهوم کلی است. ما در اطراف و پیرامون خود انواع بی‌نظمی‌ها را ممکن است دیده باشیم.  از بی‌نظمی در امور روزانه گرفته تا بی‌نظمی در اختلالات سیستم بدن و فیزیولوژی آن، یا بی نظمی‌هایی که در روابط اجتماعی ما ممکن است رخ دهد.و چاره کار در بی‌نظمی آن است که سعی و تلاش کنیم تا یک تغییر اساسی به روند زندگی‌های خود بدهیم. و دست از تنبلی و شلخته بودن برداریم، برای وقت ‌شناسی ارزش قائل باشیم . تا زندگی راه طبیعی خود را طی کند.

بی نظمی باعث اختلال در امورات زندگی و رفتاری و کاری ما می شود. همچنین ما را از انجام  فعالیت های مفید باز دارد . لذا با راهکار هایی که در نحوینو خواندید از امروز به فکر تغییرسبک زندگی خود باشید .

قدمی بزرگ برای مقابله با بی نظمی  

اصطلاح ۲ دقیقه را تجربه کنید.

سعی کنید کارهای کوچکی از جمله مسواک زدن. مرتب کردن روتختی، نظم بخشیدن به لباس‌ها را زمان گذاری کرده و در فاصله ۲ دقیقه انجام دهید برای مثال:

صبح زمانی که از خواب صبحگاهی بیدار می‌شوید سعی کنید همان لحظه تخت خود را مرتب کنید و به‌وقت دیگری موکول نکنید رای این کار شمارش معکوس بگیرید که کار خود را درکم تراز ۲ دقیقه انجام دهید

با این امر کار خود را به سرانجام رساندید وهم در وقت خود صرفه‌جویی کرده‌اید.

?علت بی نظمی

شلختگی و بی‌نظمی در زندگی یک بحران و چالش بزرگ است که قدرت آن را دارد بسیاری از برنامه‌های موردنظر شما را مختل کند. البته روش‌هایی برای خاتمه بخشیدن به بی‌نظمی در امور زندگی وجود دارد.

لحظه‌های زیادی در زندگی هستند که ممکن است احساس کنید همه چیز در نظر شما به‌هم‌ریخته و شلخته است. انگارکه هرآنچه اتفاق بد وجود دارد  تقصیر شماست. اگر زندگی به طور کلی شلخته و به‌هم‌ریخته باشد. پس موجودیت و کلیت هر چیزی هم شلخته است. در این زمان بدانید که شما تنها نیستید و وشبختانه نظم دادن به امور زندگی کار دشوار و یا غیرممکنی نیست. اولین مرحله آن است که با شلختگی خود مواجه شوید تا ببینید که به چه خاطر کنترل شرایط از دست شما خارج شده است.

اگر در همچنین زمان‌هایی کنترل زندگی خود را از دست می‌دهید و اصلاً نمی‌دانید که چطور به زندگی خود نظم دهید و آینده روشن‌تری بسازید، این قسمت از نحوینو را تا انتها مطالعه نمایید تا بتوانیم به شما کمک کنیم.

بی نظمی چیست
نظم حرف اول موفقیت!

¤علت بی‌نظمی و شلخته بودن در زندگی

– نمی‌دانید که چه چیزی می‌خواهید به دنبال چه هستید:

این‌که سعی داشته باشید تمام ذهن خود را یک سمت متوجه و به جلو حرکت کنید، اصلاً کار ساده‌ای نخواهد بود؛ به شرطی که بفهمید از زندگی خود چه چیزی را می خواهید . این بی‌برنامگی و شلختگی حتماً نظم زندگی شما را با مشکل مواجه خواهد کرد.

اخیراً در کاری با شکست و ناکامی مواجه شده‌اید:

شکست خوردن در مواردی یک نوع حس منفی به شما می‌دهد. به این موضوع فکر نکنید که شکست باعث پسرفت است و بلعکس یک‌قدم بزرگ به سمت جلو می‌باشد تا خطاهایی را که قبلاً تکرار کرده‌ایدرا انجام ندهید.

و با این کار تجربه‌های خوبی به دست می‌آورید. ممکن است تصور کنید. آب ریخته شده دیگر جمع نمیشود و نمیتوان شککست را جبران کرد در حالی که هیچ وقت برای شروع دوباره دیر نیست و نباید ناامید باشید

اما نباید نا امید باشید، بلکه می‌توانید با تلاش و پشتکار خود وضعیت به وجود آمده را سامان ببخشید.

به عبارت دیگر شلختگی در امور روزمره می‌تواند نظم داده شود و دوباره به یک کار مثبت در زندگی تبدیل شود. پس تجربه‌کردن‌های زندگی را نادیده نگیرید و تلاش کنید از روش‌های ما در این مقاله استفاده نمایید.

?علائم بی نظمی

از علائم بی‌نظمی می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

_کاهش خیرخواهی

مطالعات نشانه داده است. که میزان کمک مردمی به مؤسسات خیریه. به این صورت بوده، ۸۲٪ افرادی که در اتاق منظم قرار گرفته بودند. نسبت به افرادی که در اتاق نامنظم قرار گرفته‌اند. تمایل بیشتری به کمک داشتند.

زیر پا گذاشتن قوانین

افراد نامنظم تمایل بیشتری به دورزدن قوانین دارند. این موضوع بدان معنا نیست که افراد منظم رفتار بهتر و اخلاقی‌تری دارند. این جمله صرفا می‌خواهد بگوید که قرارگرفتن در یک فضای منظم به رعایت بیشتر قانون نیاز دارد.

مخصوصاً در فضا‌های شغلی و کسب‌وکار که پیروی از دستورات اهمیت والایی دارد.

– انتخاب‌های ناسالم کمتر

اگر شما دوست عزیز سعی در ارتقا سطح سلامت ارتباطی خود دارید بهتر است اول از فضای اطراف خود شروع کنید.

و آن را سازماندهی نمایید. چراکه مطالعات نشان داده است. که افراد در فضای مرتب و منظم تمایل بیشتری به سالم و پاک زندگی‌کردن دارند. و حتی تصمیمات بهتری هم خواهند گرفت.

۵ روش برای نظم دادن به شلخته بودن و رسیدن به حس خوب

  1. سرکوب نکردن احساسات خود

هنگامی‌که زندگی شلخته و بی‌نظم می‌شود، استرس شما هم افزایش پیدا می‌کند و در نتیجه باید این حس بد را در خودتان از بین ببرید.

خاموش‌کردن حس بد و منفی به معنی ازبین‌بردن و اضطراب نیست. بلکه به این معناست که این اتفاق را به‌عنوان تجربه برای ادامه دادن به سمت آینده پیش بگیرید.

زمانی که یک جریان منفی در ذهنتان وجود داشته باشد، خیلی راحت می‌توانید تلاش کنید و این حس را سرکوب نمایید.

بهترین کار این است که با خودتان در مورد این احساسات منفی صحبت کنید و به فکری که دارید اعتماد داشته باشید .

اما سرزنش کردن خود را کنار بگذارید. به ترسی که دارید. به‌عنوان یک عمل انگیزشی برای بهتر بودن. و ادامه دادن مسیری درست نگاه کنید. یعنی تهدید ها را هوشمندانه به فرصت تبدیل کنید. حس ترس ذاتا برای سوق دادن انسان. به سمت زندگی بهتر و دوری از خطرات خلق شده است. بنا براین از آن به عنوان ابزاری برای پیشرفت استفاده نمائید.

  1. دفترچه یادداشتی برای انجام کارهای خود تهیه کنید

احتمالاً هنوز کارهای ناتمامی وجود داشته باشد که مدام در ذهنتان رژه می‌روند.

داشتن اهداف بلندمدت باعث ایجاد استرس در شما می‌شود.

به‌جای آن بهتر است لیستی از کارهای خود را تهیه کرده و برای چند ماه آینده خود برنامه‌ریزی کنید.

اگر حس می‌کنید که برنامه‌ریزی برای چند ماه آینده هم اضطراب شما را زیاد می‌کند، فقط لیست اموری که مربوط به فردا یا یک هفته آینده می‌باشد را یادداشت کنید.

هنگامی‌که وظیفه‌های بزرگ را به چند وظیفه کوچک تقسیم کنید، این هدف‌ها ترسناک به نظر نمی‌رسد.

در نتیجه وقتی‌که شما وظایف کوچک را به سرانجام می‌رسانید به خودتان افتخار می‌کنید.

  1. برنامه‌ای را در نظر بگیرید که برای شخص شما مناسب باشد

بعضی از اشخاص نیاز به یک برنامه روتین دارند.

داشتن یک برنامه مداوم به ما این امکان را می‌دهد که بتوانیم اولویت  ترتیب درست را در وجود خودمان ایجاد کنیم .

و کمتر دچار اضطراب شویم. اگر در انجام برنامه روتین روزانه موفق نیستید، عیبی ندارد.

به‌جای این موضوع تلاش کنید تا به عهدی که با خود بسته‌اید پایبند بمانید.

اما این را فراموش نکنید برنامه‌ریزی که انجام می‌دهید باید متناسب با شخصیت شما باشد.

  1. خجالتی بودن را کنار بگذارید

همه افراد در مراحل مختلف ممکن است با بحران مواجه شوند.

این جریان‌ها امکان دارد از کنترل افراد خارج باشند و یا این‌که به دلیل بعضی اشتباهاتی که در زندگی رخ‌داده به وجود بیایند.

اگر اشتباهاتی هم صورت‌گرفته به خود سخت نگیرید و با خود بگویید که در آن زمان بهترین کاری بود که از دستتان برمی‌آمده و بدانید که در پی هر شکست یک پیروزی بزرگ وجود دارد و احتمالاً آن شکست را مقدمه پیروزی‌هایی در آینده برای خود در نظر بگیرید.

پس هرگز خود را سرزنش و ملامت نکنید که این خود عامل ایجاد احساسات بد منفی است.

  1. یک مرحله را که اهمیت کمتری دارد حذف کنید

شاید اگر به لیست انجام کارهای روزانه‌ای که تهیه کرده‌اید نگاهی بیندازید وحشت‌زده شوید.

اما به این موضوع دقت کنید که اجباری نیست همه وظایف را تنها خودتان انجام دهید.

معمولاً افراد تلاش می‌کنند که کارهایی که دارند را خودشان به سرانجام برسانند و روی کسی حساب نکنند اما شما می‌توانید مطمئن باشید که در این راه می‌توانید از اعضای خانواده هم کمک بگیرید.

نگرانی‌هایتان را با آنان در میان بگذارید و از آنان در خواست همراهی کنید.

اگر زمانی کاری را انجام نداده باشید به این معنا نیست که در آن کار شکست‌خورده‌اید.

?عدم وقت شناسی  در بی نظمی

اهمیت زمان و عمر. برای هیچ‌کس پوشیده نیست.

به شکلی که هیچ آدم موفقی را در عالم نمی‌توانید پیدا کنید که از عمر خود بهره درست نبرده باشد .

ریشه اصلی اتلاف زمان و وقت‌ شناسی.در ویژگی‌های فردی ما نهفته است. که باید عوامل موجود را شناخت. و برای درمان آن قدم‌های مؤثری برداشت.

¤برخی از عوامل عدم وقت ‌شناسی

– عدم تفکر در امور

– عدم برنامه‌ریزی

– بی‌نظمی

¤درمان بی‌نظمی

تعیین هدف. و داشتن برنامه صحیح. تعیین زمان برای کارها و اتمام کارها سپس پرداختن به کارهای بعدی.

در امور شخصی خود نظم را وارد کنید تا کنترل مؤثرتری بر وظایف خود داشته باشید.

در برخورد با کارها، روشمند عمل کنید و مدام به خود بگویید که یک آدم منظم و مرتب هستید.

و در این راه ثابت‌قدم باشید. هدف شما بايد این باشد که فکرتان را بر روی کاری که در حال انجام آن هستید متمرکز کنید.

لوازم موردنیاز و مهم را همیشه به‌صورت منظم و مرتب در دسترس و دید خود قرار دهید.

در نتیجه کارها را با توجه به اولویت‌هایی که دارند طبق الویت بندی اجرا نمایید.

?ترک عادت بد بی نظمی

امروزه عادت بد بی‌نظمی خود به یک معضل بزرگ در جامعه بشری تبدیل شده است.

بی نظمی ممکن است که فرد از کار و زندگی باز داشته  و در روابط سبب اختلال شود.

معمولاً افراد بی‌نظم هم خودشان را آزار می‌دهند و هم اطرافیان و دوستانشان.

بی‌نظمی در زمان‌بندی، تقسیم‌کارها و چینش محیط کار، عوارض بدو وخیمی را به دنبال خواهد داشت.

حال چاره کار  چیست؟

بیایید از تقویم و یا از یک اپلیکیشن. برای سامان دادن به کارهای ضروری استفاده کنید.

یا دفترچه تهیه کرده امور روزانه خود را در آن یادداشت کنید .

اولویت‌های زندگی را مشخص و سر موقع بیدار شوید و به خواب بروید.

?ترک بی نظمی درخانه

وارد خانه که می‌شوید، انگارکه بازار شام است، شتر با باری که دارد گم می‌شود، هر طرف که سرت را می‌چرخانی، پر از شلوغی و شلختگی است.

لباس‌های تلنبار شده. روی مبلمان‌ها. ظرف‌های نشسته. وسایل به‌هم‌ریخته و … هزاران مثل‌هایی از این دست که به‌هیچ‌عنوان نمی‌توان چنین چیزها را نادیده گرفت.

اکنون باید تغییر کرد و با یک برنامه دقیق و منظم و زمان گذاشتن برای چنین اموری اقدام کرد.

دست از تنبلی و بی‌حوصلگی بردارید و به‌جای آنکه به کارهای متفرقه بپردازید.

به این بی‌نظمی در خانه یک سامان داده و به خانه یک رنگ و لعاب دیگری دهید.

تا کارهایتان شکل بهتری به خود بگیرد.

بی نظمی در کار
بی نظمی در کار

?ترک بی نظمی درمحیط کار

مکان خاصی را برای خود خالی نگهدارید

ممکن است هر روز با خود وسایل را به محل کار ببرید و باید برای آنها مکانی را قرار بدهید.

پس، به‌جای شلوغ کردن میزتان محل خاصی را برای وسایل ضروری در نظر داشته باشید.

حتی بهتر است که موبایلتان را خارج از دید قرار دهید. تا حواستان هنگام کار کمتر پرت تلفن همراه شود.

سیستم شخصی یا کامپیوتر خود را مرتب کنید

شاید میز کاری شما کاملاً مرتب به نظر برسد .

اما کامپیوترتان پر از فایل‌ها دسته‌بندی نشده و تودرتو باشد.

پس باید حواستان را به این بخش جمع کنید و سعی داشته باشید که فایل های خود را بر اساس الویت و اهمیتی که برایتان دارد مرتب و منظم کنید .

همچنین میتوانید فایل های غیر ضروری و اضافه را حذف نمایید .

میز کاری‌تان را روزانه مرتب کنید

صبح‌ها وقتی به محل کار خود می‌روید سعی کنید روی میز کاری خود را پاک‌سازی نمایید.

بنشینید و ببینید آیا همه وسایلی که بروی میز قرار دارند کارآمد هستند؟ یا نه.

موارد غیرضروری را جمع کرده و بک نظم کلی به میز کاری خود دهید.

کارها را به نوبت انجام دهید

برای امور خود اولویت قرار دهید و متناسب با آن پیش بروید تا همه کارها سر زمان مشخص انجام شوند.

و چیزی مانع انجام کار های مهم با اولویت بالای شما نشود.

از فایل‌های خود بکاپ بگیرید

سعی کنید از تمام اطلاعات که درون کامپیوتر خود دارید نسخه پشتیبان داشته باشید.

که اگر زمانی اطلاعات از دسترس شما خارج شد یک جایگزین برای آن وجود داشته باشد.

یک دفترچه یادداشت برای خود تهیه کنید

دفترچه یادداشتی برای خود داشته باشید تا کارهای روزمره و قرارهای کاری‌تان را درون آن بنویسید.تا فراموشتان نشود و به تمام‌کارها برسید و آنان را به سرانجام برسانید.

بر اساس اهمیت وسایل تان را  دسته‌بندی کنید

بهترین روش برای دسته‌بندی مدنظر داشتن اهمیت وسایل است.

وقتی می‌خواهید وسیله‌های روی میزتان را دسته‌بندی کنید.

از خودتان بپرسید که به هر وسیله چقدر نیاز پیدا خواهید کرد.

اگر وسیله موردنظر کاربرد زیادی ندارد، آن را در جای دیگری از وسایل ضروری‌تان قرار دهید.

یک سطل زباله برای خود تهیه کنید

تهیه یک سطل زباله می‌تواند  در ایجاد نظم و انضباط کمک شایانی به شما کند .

به این صورت که هر زمان که وسیله‌ای موردنیاز شما نبود. و می‌خواستید آن را دور از وسیله‌های ضروری خود نگهدارید. می‌توانید آن را در سطل زباله قرارداد دهید.

وسایلی مانند مداد و خودکاری که دیگر به آنان احتیاجی ندارید دور بریزید

میز خود را بخش‌بندی کنید

به‌احتمال زیاد شما، بیشتر زمان خود را در محل کارتان هستید.

اما بهتر است جایی از میزان را برای کارهای غیر کامپیوتری و ضروری نیز در نظر بگیرید.

اینها همه بخش‌هایی از روش و راهکار برای ترک بی‌نظمی در محیط کار هستند

و نحوینو امیدوار است که شما عزیزان با خواندن این مطالب نتیجه گرفته و به ترک عادت بد خود با آگاهی هرچه تمام بپردازید.

و کلام آخر

بی‌برنامگی (و بی‌نظمی در کارها) کلید فقر و تهیدستی است.