Press enter to see results or esc to cancel.

عادت بد

ترک عادات بد

عادت بد! کلمه ای که برای همه آشناست . ابتدا بهتر است نگاهی به خودتان بیندازید و ببینید چه عادت‌های بدی دارید، آن‌ها را مشخص کنید و سپس به دنبال راه درمان برای ترک آنان باشید. قطعاً همین‌که قصد خواندن این مقاله را دارید، یعنی اولین قدم را برای ترک عادات بد خود برداشته‌اید. عادت‌های بد، می‌توانند زندگی شما را مختل کنند و شمارا از رسیدن به هدف‌هایتان بازدارند، آن‌ها ممکن است به‌سلامت شما صدمه بزنند – چه از نظر ذهنی و چه جسمی و زمان و انرژی شما را هدر دهند. تا دیر نشده باید چاره‌ای برای این معضل بی اندیشید.

عادات بد
همه چیز را درباره عادات بد بدانید
چگونه عادت بد خود را ترک کنیم ؟

پس با این مقاله همسو شوید و عادات بد خود را بشناسید و در راستای ترک آنان تلاش نمایید.

ترک عادات بد باعث چه میشود: وجود هر انسانی پر از توانایی است که اگر آنها را بشناسد می‌تواند در زندگی موفق شود. عادت‌های بد مانند لج‌بازی و غرور و …فرد را از رسیدن. به این اهداف بازمی‌دارد. آدمی برای اینکه به اهداف والای انسانی دست یابد. ابتدا باید دور عادت‌های بد خود یک خط قرمز کشیده. و سپس آنها را پاک نماید. تا توانایی‌های خوب در او رشد کرده و نمایان شود. و مسیر موفقیت را راحت‌تر طی کند

۹نکته برای ترک عادت بد:

۱-خودتان را دست کم نگیرید: افکار منفی یک بیماری است که باید درمان شود. همان‌طور که سرطان در جسم ریشه می‌زند و تمام بدن را درگیر می‌کند و سرانجام فرد را از پای درمی‌آورد، افکار منفی نیز برای مرگ روح یک انسان کافی است. همان‌طور که در بالاتر نیز اشاره نمودیم انسان پر از توانایی است، اما اگر روزی برسد که عادات بدی مانند عدم وجود عزت‌نفس و یا افکار منفی باعث بشود انسان به توانایی‌های خود شک کند، آن روز، موعود مرگ رؤیاهاست؛ لذا هیچ‌وقت توانایی‌های خود را دست‌کم نگیرید و همیشه به خود تلقین کنید که من می‌توانم!

۲- استعدادهایتان را پرورش دهید:

افراد موفق هیچگاه از یادگرفتن سیر نمی‌شوند. مطالعه بهترین راه برای یادگیری و به دست آوردن اطلاعات است. مطالعه دیدتان را باز می‌کند و باعث می‌شود از اتفاق‌هایی که در دنیای بیرون در جریان است باخبر و آگاه شوید. مهم نیست که چقدر در کارتان موفق هستید، همیشه باید به پیشرفت فکر کنید. دانش به شما قدرت می‌دهد رؤیاهای بزرگ‌تری داشته باشید و برای آن تلاش کنید.

۳- از پشتیبانی یک دوست استفاده کنید

اگر شما و دوست یا شریک زندگی‌تان هر دو می‌خواهید برای حذف عادات بد خود تلاشتان را آغاز نمایید، سعی کنید این کار را با هم شروع کنید. برای مثال: بگویید که ماهر دو می‌خواهیم سیگار را ترک کنیم.

وجود یک دوست خوب بسیار تأثیرگذار است. هم می‌تواند به شما کمک کند هم از طرفی مورد حمایت قرار گیرید در مواقعی که احساس می‌کنید افکار منفی به سراغ شما می‌آید با او درد دل کنید و از احساساتتان برایش بگویید، اما هیچگاه فراموش نکنید در این مواقع از دوستانی درخواست پشتیبانی کنید که تخصص دارند و با راهکارهای غلط شمارا گمراه نمی‌کنند.

۴- عادت هایتان را بشناسید

بیشتر اوقات افراد نمی‌دانند که چه عادت‌هایی دارند.. چه این عادات خوب باشند چه بد، پس اولین کاری که باید انجام شود شناسایی عادت‌ها است. مثلاً اگر با بالارفتن از چند پله یا چند قدم راه‌رفتن به سرفه یا نفس‌نفس زدن می‌افتید.

به احتمال زیاد پای یک عادت بد، مثل سیگارکشیدن یا کم‌تحرکی در میان است یا اینکه یک عادت خوب، مثل ورزش‌کردن را در برنامه روزانه خود کم دارید. اگر به مشکل مالی برخورده‌اید، به این معنی است که احتمالاً کمی ولخرجی می‌کنید و یا مدیریت مالی صحیحی ندارید پس وقت آن است که نگاه دقیق‌تری به عادات روزمره‌تان بیندازید و آنها را یادداشت کنید و یا از دوستان خود بخواهید در مورد شما نظر بدهند و عادت‌های خوب و یا بدی که دارید را به شما گوشزد کنند. همان‌طور که بالاتر گفتیم این کار نیز باید با هوشیاری انجام شود و از دوستانی که دلسوز و متخصص هستند نظر بخواهید.

۵- عادات خوب را به خود یادآوری کنید

تکرار مکرر یک فعل را عادت می‌نامیم؛ بنابراین اگر می‌خواهید عادات بد خود را تغییر دهید، باید عادت‌های خوب و رفتارهای جدید خود را جایگزین عادت‌های بد نمایید و به این تغییر در سبک زندگی جدید خود پایبند باشید. رفتارها و عادات جدیدی که قصد گنجاندن آن را در زندگی خود دارید، روی برگه‌ای یادداشت کنید و آن را در جایی بگذارید که قابل‌دسترس و یا دیدن باشد همچنین می‌توانید از خانواده خود بخواهید آنها را به شما یادآوری کنند. مثلاً فرض می‌کنیم قرار است. شما عادت بدی مانند پرخوابی را ترک نمایید. اما فراموش می‌کنید که چه تصمیمی گرفته‌اید و تا ظهر می‌خوابید در اینجا خانواده‌تان تصمیمتان را به شما یادآوری می‌کند و شما نیز باید با رجوع به گذشته به یاد تصمیمی که گرفته‌اید افتاده و سریعاً به خود دستور دهید که این یکی از عادات بد است و باید آن را ترک کنم!

همچنین بر هیچ‌کس پوشیده نیست. که ترک عادت‌های بد همیشه دشوار است. اما شما هرگز ناامید نشوید و به تلاش خود ادامه دهید.

۶- برای لغزش ها آماده شوید

سعی کنید. از نظر ذهنی برای لغزش و شکست آماده شوید. تا در صورت انجام این کار احساس گناه و دلسردی نکنید. قاعدتاً هیچ انسانی با یکبار تلاش موفق نمی‌شود. هرچند این تفکر نباید زمینه لغزش را برای شما فراهم کند اما در کنار آن نیز نباید وقتی لغزش کردید ناامید شوید و فکر کنید دیگر هیچ راه برگشتی وجود ندارد. بدانید بسیاری از دوستان شما که قصد ترک یک عادت بد را داشته‌اند بارها شکست‌خورده اما هیچگاه ناامید نشده‌اند. انسان به امید زنده است و ناامیدی خود یک عادت بد است؛ لذا گر صدبار توبه شکستی باز آی!

۷-برای موفقیت به خود پاداش دهید

یکی از مسائلی که بیشتر مردم با آن روبه‌رو می‌شوند این است که متأسفانه آن‌ها در راه رسیدن به اهداف بزرگ، از اهمیت‌دادن به موفقیت‌های کوچکی که در این مسیر به دست می‌آورند، غافل شده و به آن توجه نمی‌کنند. اگرچه رسیدن به موفقیت‌های بزرگ، احساس دیگری دارد ولی باید این مسئله را هم در نظر داشت که برای رسیدن به اهداف بزرگ، باید آن‌ها را به اهداف و برنامه‌های کوچک‌تری که تقسیم کرد و گام‌به‌گام پیش رفت. مزیت این کار این است که در مسیر تحقق اهدافتان با استرس‌های کمتری مواجه خواهید شد و شانس موفقیتتان را افزایش می‌دهید. همیشه برای موفقیت‌های خود جایزه‌ای در نظر بگیرید و خود را تشویق کنید، این کار باعث می‌شود هم‌ارزش کار خود را بدانید و هم یک محرک برای پیشبرد بقیه اهدافتان است.

۸- خود را در ترک این عادت بد تجسم کنید

به روزی که عادات بد خود را ترک کرده‌اید فکر کنید. در آن لحظه‌ای که دوستان و یا رقیبان شما تأکید داشتند شما نمی‌توانید این کار را انجام دهید، اما حالا با حیرت به شما خیره شده‌اند و به اراده شما عرض ارادت دارند!

این روز دور نیست و به اندکی تلاش نیاز دارد، تیم نحوینو)لینک سایت یا تیم نحوینو) در کنار شماست تا رؤیاهایتان را به واقعیت تبدیل کنید!

عادات بد
همه چیز را بدانید

۹- کارهای خود را به عقب نیندازید

گاهی اوقات در زندگی پیش می‌آید که ما کارهای خود را به زمان دیگری موکول می‌کنیم این یک عادت بسیار بد است چون ما زمان آزاد خود را هدر می‌دهیم و کارهای مهمی را که به عهده داریم به آخرین لحظات محول می‌کنیم. چنین کسانی که دائماً کارهای خود را به زمان دیگری موکول می‌کنند بی شک چندین سال از زندگی خود را به این شکل سپری خواهند کرد پس اجازه ندهید که این مشکل زندگی شما را تحت شعاع قرار ده

تست شخصیتی

بیاید یک بازی انجام دهیم! ما در ادامه لیستی از ۴۰٫ عادات بد آماده کرده‌ایم. و برای هر عادت نیم نمره در نظر گرفته‌ایم.حال با دقت نگاه کنید و ببینید شما دارای کدام یک از این عادت‌ها هستید و در آخر اگر نمره شما بیش از ۱۰ بود شما در وضعیت فوق بحرانی قرار دارید و هرچه سریع‌تر باید چاره‌ای بی اندیشید و اما اگر نمره شما کمتر از ۱۰ بود شما در وضعیت متوسط و کمتر از ۵ نیز در وضعیت تقریباً ابتدایی قرار دارید و نیاز است روند رشد عادات بد را در اینجا متوقف کنید وگرنه به نمره بالاتر از ۱۰ می‌رسد!

لیست عادات بد به شرح زیر است:

۱٫ عادت بد داد زدن

۲٫ عادت بد حواس‌پرتی

۳٫ عادت بد خیلی زود از کوره در رفتن

۴٫ عادت بد بی‌نظمی

۵٫ عادت بد عدم تمرکز

۶٫ عادت بد جو گیر شدن

۷٫ عادت بد خسیس بودن

۸٫ عادت بد انتقادپذیر نبودن

۹٫ عادت بد حرص خوردن

۱۰٫ عادت بد دیر خوابیدن

۱۱٫ عادت بد تأخیر در اقدام کارها

۱۲٫ عادت بد کم‌خوابی و پرخوابی

۱۳٫ عادت بد بی‌برنامگی

۱۴٫ عادت بد عدم بیان احساسات

۱۵٫ عادت بد پیگیر نبودن

۱۶٫ عادت بد ایرادگیری

۱۷٫ عادت بد پرخوری

۱۸٫ عادت بد وقت‌شناس نبودن

۱۹٫ عادت بد تنبلی

۲۰٫ عادت بد خسیس بودن

۲۱٫ عادت بد قدرشناس نبودن

۲۲٫ عادت بد ورزش نکردن

۲۳٫ عادت بد استفاده زیاد از اینترنت

۲۴٫ عادت بد قدرت تصمیم‌گیری پایین

۲۵٫ عادت بد زود قانع شدن

۲۶٫ عادت بد وسط حرف دیگران پریدن

۲۷٫ عادت بد ناامید بودن

۲۸٫ عادت بد سیگارکشیدن

۲۹٫ عادت بد رعایت‌نکردن حریم خصوصی دیگران

۳۰٫ عادت بد ولخرجی و عدم پس‌انداز

۳۱٫ عادت بد بیش از حد تلویزیون مشاهده کردن

۳۲٫ عادت بد خوب صحبت نکردن

۳۳٫ عادت بد چاپلوسی

۳۴٫ عادت بد ظاهربینی

۳۵٫ عادت بد خودمحور بودن

۳۶٫ عادت بد متوقع بودن از دیگران

۳۷٫ عادت بد انتقاد نکردن

۳۸٫ عادت بد دروغ گفتن

۳۹٫ عادت بد تمیز نبودن

۴۰٫ عادت بد تکرار مکرر اشتباهات

عادت بد از نظر روانشناسی:

عادت‌های بد در انسان باعث به‌وجودآمدن بیماری می‌شود، همان‌طور که ویروس کوچکی مانند کرونا می‌تواند برای سلامت جسمی شما مضر باشد، برخی از عادت‌های بد نیز باعث می‌شود که سلامت روان شما به خطر بیفتد و تأثیر منفی بروی روان شما به جا بگذارد. این عادت‌ها می‌تواند خطر ابتلا به افسردگی را افزایش دهند یا سبب اضطراب و استرس شدید شود.

۱۰ مورد از عادت هایی که ممکن است به‌سلامت روان شما آسیب بزند:

عادات بد
چه عاداتی به شما آسیب وارد می کند ؟

۱٫عادت بد صبحانه نخوردن

برای صبحانه خوردن هرچند کم یا کوچک باشد وقت بگذارید. لازم نیست یک صبحانه کامل و پروپیمان باشد، بلکه صبحانه‌ای معمولی هم می‌تواند عملکرد شما را در صبح بهبود ببخشد.

۲٫کمال‌گرایی

روان‌شناسان کمال‌گرایی را مثبت یا منفی توصیف می‌کنند. کمال‌گرایی مثبت به شما کمک می‌کند تا تمام تلاش خود را به بهترین نحو ممکن انجام دهید. عادات کمال‌گرایی .مثبت شما برای تعیین. اهداف واقع‌بینانه و کنارگذاشتن شکست‌ها، و درس گرفتن از اشتباهات کاربرد دارد و این کمال‌گرایی مثبت چه از نظر عقلانی و چه روان‌شناسی عادت خوبی است.

عادات کمال منفی مدام به شما تلقین می‌کند که شما بازنده‌اید و تلاشی که می‌کنید اصلاً قابل‌قبول نیست، تحقیقات نشان می‌دهد کمال‌گرایی منفی باعث پریشانی، ناهماهنگی، ترس از اشتباه، عدم اطمینان و اضطراب در مورد قضاوت دیگران می‌شود.

۳٫عادت بد ورزش نکردن

ورزش نکردن باعث می‌شود سلامتی شما به خطر بیفتد، چون علاوه بر مشکلات جسمی، مشکلات روانی را نیز به دنبال دارد.

ورزش از ارکان اصلی یک زندگی سالم و حفظ سلامت بدن محسوب می‌شود. انجام ورزش به حفظ تناسب‌اندام و وزن سالم کمک می‌کند. زمانی که ورزش را کنار می‌گذارید عضلات، مغز، خلق‌وخو و خواب شما تحت تأثیر قرار می‌گیرند.

۴٫افکار منفی

گاهی اوقات ممکن است انسان فکرهای منفی به سرش بزند که باعث به خطر افتادن سلامت روان وی می‌شود. پرورش این افکار می‌تواند باعث شکست شود و توانایی شما را برای موفقیت مختل کند. افکار و احساسات منفی آسیب‌های مهمی به‌سلامت روان وارد می‌کنند و منجر به اضطراب و افسردگی می‌شوند. افکار منفی شما را از مشخص‌کردن اهداف دلسرد کرده و از ارزش استعدادهای طبیعی شما می‌کاهد و گام‌های شما را کوچک می‌کند.

۵٫فرار از مشکلات زندگی

به‌جای فرار از مشکلات زندگی باید به دنبال راه حلی درست برای مشکلات به وجود آمده خود باشید. باید در طول زندگی با مشکلات به وجود آمده روبه‌رو شوید و با مشکلات بجنگید تا به موفقیت برسید. زیرا هیچ‌وقت کسانی که فرار می‌کنند به موفقیت نرسیده‌اند. در مواقعی که با بحران روبه‌رو می‌شود ابتدا آرامش خود را حفظ کنید و سپس سعی کنید به‌جای فکرکردن به مشکل، به راه‌حل آن فکر کنید.

۶٫عادت بد نوشیدن الکل

بر همگان آشکار است. که نوشیدن الکل و زیاده‌روی در آن، عادت بدی است. که بسیاری از مردم آن را از حدود بیست و چند سالگی آغاز می‌کنند. تأثیرات منفی الکل بر زندگی نیز کاملاً مشخص است. علاوه بر ایجاد نقص در سیستم ایمنی بدن، زیاده‌روی در نوشیدن آن حتی به‌صورت تفننی می‌تواند به کبد آسیب بزند، و فشارخون را بالا ببرد و فرد را معتاد کند.

بنابراین کاملاً مشخص است که باید الکل را کنار بگذارید. تا به زندگی سالم خود برگردید. برای ترک آن برنامه‌ریزی کنید و به این برنامه پایبند بمانید. سعی کنید آن را با آب فراوان جایگزین کنید. همچنین اگر قصد ترک کردن مشروبات الکلی را دارید می‌توانید با مطالعه مقاله (لینک) راهکارهای مناسب را برای خود پیدا نمایید.۷٫تلاش برای کنترل همه چیز

۷٫تلاش برای کنترل همه چیز

کنترل همه چیز یک توهم است. اگر در زندگی خود سعی کنید که همه چیز را کنترل کنید، به‌سرعت ناامید و عصبی خواهید شد. تنها چیزی که می‌توانید با اطمینان کنترل کنید، واکنش خودتان در برابر اتفاقاتی است که در اطراف شما و درون شما اتفاق می‌افتد. داشتن تسلط بر خود یک منبع مطمئن‌تر از تلاش برای کنترل همه چیز در اطرافتان است.

۸٫عادت بد افسردگی

افسردگی یک نوع اختلال است که منجر به احساس مداوم ناراحتی می‌شود. همچنین افسردگی می‌تواند باعث ایجاد انواع مختلفی از مشکلات جسمی و فیزیکی گردد. ممکن است در انجام کارهای روزمره‌تان دچار مشکل شوید، افسردگی ممکن است شما را به این حس برساند که زندگی ارزش زیستن را ندارد.
و حتی شما را به سمت خودکشی سوق دهد.

۹٫سرزنش دیگران

هیچ‌چیز بدتر از سرزنش یا متهم کردن دیگران نیست. ما باید در برابر اعمال خود پاسخگو و در قبال کارهایی که به عهده می‌گیریم مسئول باشیم و عواقب آن را بپذیریم، و دیگران را به‌خاطر کارهای نکرده سرزنش نکنیم.

۱۰٫خواب ضعیف یا کم‌خوابی

خواب منبع تاب‌آوری جسمی و عاطفی است. از دست‌دادن خواب به مدت یک یا دو شب می‌تواند، عدم تمرکز و بدخلقی در شما ایجاد کند، اما مهم‌تر از آن عادت کردن به کم‌خوابی سلامت روانی و جسمی شما را به خطر خواهد انداخت.

عادت بد از دیدگاه جامعه شناسی

تعریف عادات از منظر دو علم جامعه شناسی و روان‌شناسی متفاوت است جامعه‌شناسان معتقد هستند هیچ عادت بدی وجود ندارد. فقط عاداتی هستند که می‌تواند قابلیت پرورش و بهبود را داشته باشد و عاداتی که ارزش تغییر را دارند.

حذف عادات بد:

پاک کردن عادات یعنی عادت‌هایی که مانعی برای موفقیت و پیشرفت زندگی هستند را باید از عادت‌های روزانه‌مان حذف کنیم که وقتمان بیهوده تلف نشود و از زندگی شخصی خود لذت ببریم.

حذف برخی از عادات بد مانند:

  1. افراط‌وتفریط
  2. ناامید بودن
  3. وقت‌شناس نبودن
  4. نداشتن تمرکز در کارها
  5. بلند حرف‌زدن
  6. قطع حرف دیگران
  7. حمله به حریم شخصی افراد
  8. طعنه و توهین
  9. آشغال ریختن روی زمین
  10. افسردگی
  11. استرس

حذف این عادات می‌تواند باعث افزایش کیفیت زندگی شود و در نهایت به رشد شخصیتی، ختم شود.

عادت بد رفتاری

رفتار بد مقدمه‌ای برای تضعیف عزت‌نفس و اختلالات خلقی است. اگر در زندگی خود عادات بدرفتاری دارید که باعث دور شدن افراد از شما و ایجاد مشکل در محل کار و ناراحتی شما می‌شود، قطعاً شما به بدرفتاری عادت کرده‌اید.

رفتار بد مسائل و مشکلات بزرگی به وجود می‌آورد. اگر ما دائماً از رفتارهای نامناسب یا تحریک‌کننده استفاده کنیم باعث می‌شود به خود و اطرافیانمان آسیب بزنید.

متأسفانه از طرفی رفتارها روی کسانی که بیشتر دوستشان دارید تأثیر منفی می‌گذارد. فرزندان، همسران و اعضای نزدیک خانواده ممکن است از این عادت‌های رفتاری شما به شدت صدمه ببینند یا خجالت بکشند. اعضای خانواده به این دلیل واکنش نشان نمی‌دهند زیرا آنها با شما زندگی می‌کنند و اغلب باید این اعمال را تحمل کنند اما به مرور زمان آنها هم دچار مشکلات روحی می‌شوند. ابتدا باید دید تعریف عادات بد از منظر شما چیست، سپس با کنکاش آن و با مشاوره اقدام به شناخت رفتارها نمود و در راستای حل آن نهایت تلاش را به کار بگیرید تا مشکلات روحی و روانی عزیزانتان به کمترین حد ممکن برسد.

غلبه بر عادات بد

انسان‌ها باید با امید و انگیزه و اعتمادبه‌نفس بالا عادت‌های غلطی را که می‌شناسند. کم‌وبیش کنار بگذارند.

اما بعضی از افراد برای غلبه بر عادات بد، تصمیمی انقلابی می‌گیرند و سعی می‌کنند تا یک‌شبه آن را ترک کنند. بعضی دیگر نیز با شناسایی علت عادات بد و با روندی کاهشی و به‌تدریج عادات بدرفتاری را در خود از بین می‌برند. برای مثال، می‌توانید استفاده زیاد از اینترنت را در خود به طور روزانه پنج دقیقه کاهش دهید تا به زمان مناسب و قابل قبولی برای ترک این عادت برسید.

پس درنتیجه باید بدانید که رهایی از عادات بد امری دشوار اما انجام‌شدنی است. و فقط کافی است که به ندای قلب خود گوش دهید و در راستای آن قدری اراده، پشتکار و استمرار داشته باشید، و بخواهید که تغییر کنید و از این تغییروتحول هراسی نداشته باشید و این‌گونه است که شما می‌توانید در این راه موفق شوید.]]>